TKO SMO MI ?

Mi smo Zagrebački Wiccanski koven. Kroz ovu stranicu želja nam je svima ponuditi autentične i vjerodostojne informacije o Wicci. Bilo da ste samo znatiželjni prolaznik ili ste iskreni tragatelj nadamo se da smo vam uspjeli približiti Wiccu i odgovoriti na barem neka od vaših pitanja. 

Zagrebački koven

Mladi smo i energični tradicionalni Wiccanski koven, prema našim saznanjima prvi na našim prostorima. Započeli smo s radom 2017.g. kao Wiccanska studijska grupa pod vodstvom Bečkog kovena. U suradnji s dvoje Visokih svećenika iz Beča organizirali smo tečajeve Wicce u Zagrebu i postepeno uz njihovu nesebičnu podršku bili inicirani u Beču. Studijska grupa je prerasla u Zagrebački koven  koji je počeo s radom 2018.g. Imamo članove iz različitih dijelova Hrvatske.

Dualna tradicija

Naša tradicija Wicce dolazi od Vivianne Crowley. Ona je u svojoj mladosti prvo bila incirana u koven kod Alexa i Maxine Sanders, da bi se kasnije inicirala u Gardnerijanski koven u Whitecroft liniji kod Madge i Arthura Worthingtona. To znači da svi koveni koji dolaze iz njene linije istovremeno pripadaju i Aleksandrijanskoj i Gardnerijianskoj Wicci, odnosno kažemo da smo dualne tradicije.

Ravnoteža u učenju

Jedna od vrlina našeg pristupa je da su Dionizijski i Apolonijski pristup jednako zastupljeni u učenju vještičarstva. Smatramo da se najbolji rezultati postižu kada se primjenjuju zajedno. To znači da nam je jednako važno pod zvjezdanim nebom plesati oko vatre, naučiti mijenjati stanja svijesti i raditi ekstatična putovanja koliko i to da smo naučili sve riječi rituala i da redovno radimo svoje Tarot meditacije.

Rad u prirodi

Dio svojih rituala radimo u prirodi, a dio u zatvorenom hramu. To nam omogućuje da uzmemo najbolje od oba svijeta, jer je neke oblike radova i magije doista lakše raditi u zatvorenom prostoru. Kad se onda ponovno nađemo u prirodi još više cijenimo energiju i mističnost koja ona daje našim obredima. 

Novi članovi

Naš koven aktualno je otvoren za iskrene tragatelje! 

 

Prije incijacije provodimo tradicionalni trening u trajanju od godine i jedan dan. Primanje u trening procjenjujemo na individualnoj osnovi. Važno je napomenuti da završeni trening nikad nije garancija inicijacije.

Kako nas kontaktirati ?

Paganski krug Hrvatske

U bliskoj smo suradnji sa Paganskim krugom Hrvastke – PKH. Na njihovim otvorenim obredima i tečajevima obično je uvijek prisutan barem jedan od naših članova. Dovoljno je doći i raspitati se i lako ćete nas naći.
Paganski krug Hrvatske najlaše možete pratiti na Facebooku.

Direktni kontakt

Možete nam pisati na našu email adresu: wiccanski.krug@gmail.com ili nas kontaktirati putem obrasca ovdje.

Također možete putem FB ili Messengera kontaktirati Oriona Kerasa.

Korisni linkovi